Indien de koper/huurder jegens Arma tekortschiet in de nakoming van één zijner verbintenissen (waaronder het niet voldoen aan zijn betalingsverplichting), dan wel, indien hij overlijdt, surséance van betaling aanvraagt of aangifte van faillietverklaring doet; indien zijn faillissement wordt aangevraagd of indien zijn bedrijf wordt stilgelegd, geliquideerd of geheel of gedeeltelijk wordt overgenomen; indien op enig vermogensbestanddeel beslag wordt gelegd, indien een onderhands akkoord wordt aangeboden of indien mededeling van betalingsonmacht bij de Belastingdienst moet worden gedaan, is Arma bevoegd, zonder dat een ingebrekestelling is vereist, de overeenkomst te ontbinden, onverminderd de aan Arma verder toekomende rechten, zoals haar recht op vergoeding van schade en kosten. In deze gevallen is iedere vordering op de koper/huurder direct en geheel opeisbaar. In alle gevallen waarin de koper er ook overigens serieus rekening mee moet houden dat hij zijn verplichtingen jegens Arma niet kan nakomen, is hij verplicht Arma daarvan terstond op de hoogte te stellen.
Omstandigheden buiten de wil en toedoen van Arma, daaronder begrepen omstandigheden die ten tijde van het sluiten van de overeenkomst onvoorzienbaar waren, welke van dien aard zijn dat naleving van de overeenkomst redelijkerwijs niet van haar kan worden verlangd, gelden als overmacht. In geval van overmacht heeft Arma het recht de overeenkomst zonder enige rechterlijke tussenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden, ofwel de uitvoering daarvan op te schorten, zonder dat Arma tot enige schadevergoeding verplicht zal zijn. Onder overmacht wordt onder andere verstaan gebrek aan zaken, fabrieks- of vervoersstoringen van welke aard dan ook, werkstakingen, uitsluiting van of gebrek aan personeel, quarantaine, epidemieën, pandemieën, mobilisatie, staat van beleg, oorlog, belemmerde of gesloten aanvoer te land ter zee of in de lucht, wanprestatie van derden die door Arma ten behoeve van de uitvoering van de overeenkomst werden ingeschakeld, alsmede alle belemmeringen veroorzaakt door maatregelen van overheidswege. Overmacht van de zijde van de leverancier van Arma valt ook onder deze overmachtbepaling.
Indien de koop/huurovereenkomst met meer dan één persoon wordt gesloten, zijn alle contractspartijen hoofdelijk aansprakelijk jegens Arma.
De huurder is gehouden bij ontvangst van het gehuurde een waarborgsom te storten zoals partijen schriftelijk zijn overeengekomen. Na terugbezorging van het gehuurde wordt de waarborgsom gerestitueerd onder aftrek van de nog onbetaalde huurpenningen en/of schadevergoeding en/of kosten.
Het gehuurde dient bij ontvangst onverwijld door huurder te worden gecontroleerd. Er kan alleen gereclameerd worden vóór ingebruikneming van het gehuurde en alleen op de ontvangstdag. Reclamering ná ingebruikneming is niet mogelijk en wordt niet geaccepteerd.
Het gehuurde blijft te allen tijde eigendom van Arma.
Het is huurder verboden om het gehuurde aan derden ter beschikking te stellen of door derden te laten gebruiken, al dan niet tegen betaling, tenzij met schriftelijke toestemming van Arma. Op overtreding van dit verbod is artikel 07a inzake inspectie van overeenkomstige toepassing.
Gelet op de aansprakelijkheid van huurder overeenkomstig artikel 9 van het algemeen deel is verhuurder verplicht de gehuurde zaken naar behoren voor eigen rekening en risico te verzekeren. Huurder is verplicht ten minste een brand-, diefstal- en transportverzekering af te sluiten voor het gehuurde met voldoende dekking. De verzekeringsovereenkomst dient ondergebracht te zijn bij een bonafide verzekeringsmaatschappij. Arma is gesubrogeerd in de rechten van huurder uit deze verzekeringsovereenkomst.
Bijkomende kosten in de zin van Iasten en belastingen van overheidswege geheven alsmede te verrichten diensten door Arma, waaronder meerwerk, zijn voor rekening van huurder c.q. worden bij haar in rekening gebracht.
Huurder is gehouden Arma onverwijld in kennis te stellen van de in het vorige artikel genoemde gevallen alsmede van zijn voornemen Nederland metterwoon te verlaten.